sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kurkistus virtuaalimaailmaan

LADECin työyhteisöjaksolla sain ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua virtuaalitodellisuuteen. Kyseessä oli IKEAn Experience- virtuaalikeittiösovellus, joka toimi tietokoneeseen liitetyillä VR- laseilla ja käsiantureilla. Kokemus oli mielenkiintoinen ja itselleni täysin uusi. Virtuaalitodellisuudella on suuret odotukset tulevaisuudessa- oletetaan, että uonna 2021 se olisi 108 miljardin euron bisness.

Haluaisitko kokeilla kävelyä Kuun pinnalla tai istua kahvilassa keskellä Pariisia samaan aikaan, kun istut kotisohvalla? Näille ja monille muille kokemuksille on mahdollisuus virtuaalilasien avulla.

VR- lasit kiinnostivat aluksi pelaajia, koska ne antoivat mahdollisuuden kokea uudenlaisia pelielämyksiä. Virtuaalitodellisuus tulee kuitenkin löytämään vahvan paikkansa myös yritysmaailmassa. Myös arkkitehdeille siitä on paljon apua: he voivat VR- lasit päässä tarkastella lähemmin suunnitelmiaan ja löytää tällä tavoin ongelmakohdat - parhaassa tapauksessa voivat jopa muuttaa seinän leveyttä virtuaalisesti!


Vuonna 2016 julkaistut virtuaalilasit ovat VR-lasien ensimmäisiä kuluttajaversioita- tosin lasit olivat täysin alkuvaiheessa kehityksessä. 
Sitten vielä totuus hinnasta: Laadukkaimpien virtuaalilasien hinnat tulevat olemaan alkuvaiheessa noin 500-1000 euron tuntumassa ja lisäksi parhaat lasit vaativat toimiakseen todella tehokkaan tietokoneen. Virtuaalilasien kokonaishinta kohoaa tällöin jopa 2000 euroon.

Yleisin VR- katseluväline on (tällä hetkellä) Samsungin Gear VR; syynä se, että ihmiset ostavat tiuhaan tahtiin älypuhelimia. Parasta tuossa on se, että voit ottaa sen mukaan minne ikinä kuljet- se toimii langattomassa yhteydessä älypuhelimeen.

Tähän loppuun vielä pieni esitys virtuaalimaailmasta, olkaa hyvä :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti